Dit zijn vrouwen het vaakst kwijt in hun werktas.

In het interview met Feeling beantwoorde medeoprichter en ontwerpster Helga Meersmans enkele vragen over  orde in een werktas. Zo gaf zij antwoord op wat vrouwen het vaakst kwijtspelen en hoe je wel overzicht kan krijgen in je werktas.


Wat zijn vrouwen, volgens jou, het vaakst kwijt in hun handtas?

“Hun sleutels! Daarom voorzien we bij Kaai een speciale, lange riem waaraan je jouw sleutels kan bevestigen. Zo kan je jouw deur openen zonder dat je ze er hoeft af te halen. Je sleutels zitten dan ook steeds in je handtas en met een kleine ‘ruk’ aan de riem kan je ze tevoorschijn toveren.”

Orde creëren in een werktas, hoe pak je het aan?

“Een tas met verschillende compartimenten is noodzakelijk om orde te creëren. De tassen van Kaai hebben verschillende compartimenten waardoor je bepaalde voorwerpen duidelijk kan afscheiden. Het is belangrijk om telkens dezelfde voorwerpen in deze compartimenten te bewaren. Het zijn die voorwerpen die voor jou noodzakelijk zijn om goed te kunnen functioneren en die je dus nooit wil vergeten.”

Binnenkant midi pyramid kaai

Orde creëren in een werktas, hoe pak je het aan?

“Een tas met verschillende compartimenten is noodzakelijk om orde te creëren. De tassen van Kaai hebben verschillende compartimenten waardoor je bepaalde voorwerpen duidelijk kan afscheiden. Het is belangrijk om telkens dezelfde voorwerpen in deze compartimenten te bewaren. Het zijn die voorwerpen die voor jou noodzakelijk zijn om goed te kunnen functioneren en die je dus nooit wil vergeten.”

Binnenkant midi pyramid kaai

“Eens je de inhoud voor de vakjes hebt gekozen, behoud je die keuze. Het geeft je een gevoel van controle.”

Helga Meersmans

Hoe behoud je orde in diezelfde werktas?

“Eens je de inhoud voor de vakjes hebt gekozen, behoud je die keuze. Je telefoon bewaar je bijvoorbeeld altijd links vooraan. Dit heeft als grote voordeel dat wanneer je ‘s morgens vertrekt, je in één oogopslag kan zien of je alles bijhebt.”

Hoe zorg je ervoor dat je geen rug- of schouderpijn krijgt?

“Neem eerst en vooral niet méér mee dan je nodig hebt. Het zit soms in kleine zaken.  Zo zien we vaak nog hele dikke portefeuilles zitten in de tassen van onze klanten, deze makkelijk vervangen worden door onze kaarthouders die compacter zijn en heel wat minder wegen.

Ook is het belangrijk om af te wisselen hoe je je tas draagt. De tassen van Kaai hebben steeds meerdere draagwijzen. Wij zorgen er ook voor dat de riemen breed genoeg zijn of we voorzien een extra schouderpadje om de druk op de schouder te verdelen en verzachten.”

"Je bent er uiteindelijk alle dagen mee op pad en het is als het ware een verlengde van jezelf."

Helga Meersmans

Wat is voor jou onmisbaar aan een goeie werktas?

“Je moet ze in eerste instantie mooi vinden; je bent er uiteindelijk alle dagen mee op pad en het is als het ware een verlengde van jezelf. Ze moet een goede vorm hebben die met de jaren recht blijft én een goed handvat of praktische riemen. Het leder op zich moet ook mooi, kwalitatief en kras vrij blijven. Last but not least: een praktische organisatie binnenin is een must.”